Kuyder

NEVŞEHİRLİ PATATES ÜRETİCİLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN'A PATATES GÖNDERDİLER

 

22-10-2012   21:26:55

         Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde patates üreticileri başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, seslerini duyurabilmek için kargo ile 10 kg patates gönderdi. 

         CHP Derinkuyu ilçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen patates üretimi ile ilgili Derinkuyu çarşı içinde bir kahvehane önünde basın açıklamasında bulundu. Halkında katıldığı açıklamada Taşkesen, “Derinkuyu’nun ve bölgenin patates üreticisi perişan durumdadır. Maliyeti 35 kuruş olan patates 15 kuruşa bile alıcı bulamıyor. Çiftçimiz kıskacı altında inim inim inlemektedir. Düşünün vatandaş bir mutfak tüpü alabilmek için 600 kilo patates satmak zorundadır.

AKP’nin bölge milletvekilleri ve Hükümet konuya tamamen duyarsız kalmaktadır. Kaldı ki çiftçilerimiz AKP’ye büyük oranda destek vermiştir. Biz üreticiler sesimizi Ankara’ya duyurmak için Sayın Başbakan’a 1 çuval patatessi 1 TL’ye ödemeli olarak göndereceğiz. Kargo ücreti de bize aittir. Hem Başbakan’a bir jest yapmış hem de mutfağına katkıda bulunmuş olacağız. Ayrıca patatesimizi yerken üreticinin sıkıntısını da hatırlayacağını umuyoruz. Aslında bizler patatesi bizzat kendimiz götürecektik. Hatırlarsınız Mersin’de çiftçiye ananı da al git demişti. Bize de patatesini de al git der diye kargoyla göndermeyi uygun bulduk” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Taşkesen’in açıklamasının ardından Bayramlı Mahallesi muhtarı Mustafa Kuş’da çiftçilerin sıkıntıda olduğunu dile getirmesinin ardından Başkan Taşkesen vatandaşlarla Derinkuyu PTT binasına gelerek 10 kilo patatesi Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a kargoyla gönderdi. Taşkesen burada yaptığı kısa açıklamada patatesi Başbakan’a göndermede sorunlar yaşadığını bu sorunu telefon diplomasisi yoluyla açtığığını kaydetti.

 

kaynak:derinkuyuhaber

 

Yandex.Metrica