Kuyder

NEVŞEHİRLİ KAYIP KIZ ANTALYA'DA BULUNDU

                                                                                      20-Haziran-2011    22:05:10


haber


12 Haziran Genel seçim sonrasında teyzeme gidiyorum diyen ve bir anda ortadan kaybolarak 5 gündür kendisinden hiçbir bilgi alınamayan Rabia İven(14) nin perişan olan ailesine müjdeyi Antalya Emniyet müdürlüğünden gelen haberle verilmişti. Kızının Antalya da olduğu haberi üzerine hemen Antalya ya giden Baba Ahmet İven burada kızıyla anlatılmaz bir mutluluk duygusuyla kavuştu.14’lük Rabia İven gezmek amacıyla Antalya ya gittiğini ve burada dayısının yanına gitmek istediğini belirtti.

 

 

İşte olayın ayrıntılı gelişmesi şöyle yaşandı;-Nevşehir'de oturan Ahmet İven (43), 5 gündür kayıp olan 14 yaşındaki kızı Rabia'yı, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Emniyet yetkilileri, ülke genelindeki polis teşkilatlarına durumu iletti. Yurt genelinde aranan Rabia, Antalya'da gezerken polisler tarafından bulundu. Antalya Kriminal Çocuk Şubesi'ne götürülen Rabia'nın, ifadesinde, gezmek amacıyla geldiğini söylediği öğrenildi.

 

Baba Ahmet (43), anne Demet ve bulunan kızları Rabia ile Nevşehir merkez Nar Caddesi üzerinde bulunan evlerinde görüştüğümüzde çok mutlu olduklarını, uykusuz geçen günlerin ardından evlerine tekrar neşe ile geldiğini belirttiler. Anne Demet İven (35), Allah'tan hiçbir ailenin başına böyle bir olay gelmemesini, gelenlerin ise bir an önce kavuşmasını dilediğini söyledi.

 

Baba Ahmet İven ise "Annesi Demet (35) ve kardeşleri Ülkü (12) ile Mehmet Nuri (3)'yi bir gün önce Ankara'da bulunan baldızım Tansu Pınar'a gezmek için göndermiştim. Nevşehir'de oturan diğer baldızım Reyhan Pınar da Ankara'ya 2 gün sonra gideceğini, Rabia'yı götürebileceklerini söyleyince onlarla gönderecektim. 12 Haziran 2011 Pazar günü yani genel seçimlerin yapıldığı zaman, Nevşehir merkezde Nar Caddesi üzerinde bulunan evden birkaç gün sonra kızım Ankara'ya teyzesi ile gideceği için eşyalarını aldıktan sonra, birlikte çıkarak Meteris Meydanı'nda bulunan büroma geldik.

 

Büroda bir süre kaldıktan sonra kızımı teyzesine gönderdim. Gitmemiş. Aradık ama bulamadık. Sonrasında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne giderek durumu anlattım. Kızımızı çok merak ettik. Geçtiğimiz hafta Cuma günü hastanede yatan oğlum ve eşimin yanındayken gece 24. 00 gibi Antalya'da bulunduğuna dair polis haber verdi. Hemen Çocuk Şube'ye gittim. Sabah otobüsle Antalya'ya gittim. Kriminal Çocuk Şubesi'ne götürdüklerini öğrendim. Oraya gidince hastanede rapor için bulunduğunu söylediler. Biraz bekledim. Gelince hemen öpüştük, sarıldık. Çok korktuğu belliydi.

 

O gün otobüse yetişemedim. Sabahtan akşama kadar Antalya'da gezdik. Pazar günü sabah da Nevşehir'e geldik. Söylediğine göre gezme amacıyla gitmiş. Göndermeyeceğimi bildiği için haber vermemiş. Biraz dolaştıktan sonra Antalya'da bulunan dayısının evine gidecekmiş. Ancak otobüste telefonu bozulmuş. O yüzden arayamamış. Polisler eşgalinden bulmuş. Çok mutlu olduk. Eşim ve çocuğum çok üzülüyordu. Kızım kaybolduğundan beri hastaneden çıkmadılar. Bulununca ikisi de çok mutlu oldu. Evin neşesi geldi. " dedi.

 

"BİR ANDA KARAR VERDİM"

 

5 gün boyunca aranan Rabia ise "Nevşehir'de bir süredir kendimi boşlukta hissediyordum. Pazar günü babamdan ayrılınca birden Antalya'ya dayımlara gitmeye karar verdim. Antalya'da biraz gezdikten sonra dayımı arayıp almasını isteyecektim. Telefonum bozulunca ne yapacağımı şaşırdım. 2-3 gün gezdim. Çareyi nasıl bulurum diye de düşünüyordum. Ama bulamadım. Polisler buldu. " diye konuştu.

 

"ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN"

 

Kızı Rabia'nın kaybolduğunu, Ankara'da kız kardeşinin evinde iken öğrendikten sonra bayılan, o günden bu yana iğnelerle ve serumlarla ayakta duran anne Demet İven, çok zor günler geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

 

"Nerde olduğunu bilemiyordum. Arıyorum ama bütün çabalar boş. Cep telefonuna ulaşamıyorum. Ölü mü sağ mı, bilemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın. Bütün çocukları kayıp olan ailelere sabır versin. Bir an önce bulmalarını nasip etsin. Ben kavuştum, gerisi diğer ailelerin başına. Bulunduğunu öğrenince sabaha kadar uyuyamadım. Kız kardeşimde yanımdaydı. Sabahı edemedik. Polislerden bulunduğuna dair haber alıncaya kadar yeme, içmeden kesildim. Öğrendiğim zaman ancak akşam yemeği yedim. "



                                                                                                       kaynak:fibhaber


Yandex.Metrica