Kuyder

Kutlu Doğum Haftası Nevşehir’de Başladı

14-04-2012   22:50:11

 

         Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) anma, anlama ve kardeşlik için, her yıl Nisan ayında düzenlenen ve Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri Nevşehir’de başladı. Nevşehir Milletvekillerimiz Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider in açılışını yaptığı Kutsal Beldelere Yolculuk ismiyle düzenlenen resim sergisiyle başlayan Gül Bahçedeki Kutlu doğum Haftası etkinlikleri ne Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan,Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk ile çok sayıda vatandaşımız yer aldı.Etkinliklere katılan vatandaşlarımıza Gül ve çeşitli kitaplar hediye edildi ve lokum ikram edildi.

Bu yıl 14-20 Nisan 2012 tarihlerinde kutlanacak olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri Tüm Türkiye ile birlikte ilimiz Nevşehir merkez,ilçe ve beldelerinde de kutlanıyor.

         Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk Bu yılki Kutlu Doğum Haftası için seçilen “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlâkı ve Kardeşlik Hukuku” temanın çok önemli olduğunu söyledi.  Kardeşliğin bir samimiyet ve içtenlik duygusu olduğunu vurgulayan Müftü Öztürk, “Karşılıklı güven çok önemli. Eğer onu sağlayamıyorsanız, ekonomik olarak ne kadar ileri giderseniz gidin bir şeyler eksik kalıyor. Bu anlamda seçilen konu da çok önemli. Nevşehir ve dünyanın koşullarına da çok uygun” dedi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Nevşehir Müftülüğü tarafından ilimizde ve ilçelerde konferans, yarışma ve söyleşiler düzenlenecek.

 

kaynak:fibhaber

 

Yandex.Metrica