Kuyder

İTO Heyeti Nevşehir''de

 

10-05-2012   13:02:25


.İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki meclis üyeleri, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş''ı ziyaret etti.

       Ziyarette konuşan Yalçıntaş, "İstanbul''daki işadamlarıyla Anadolu''daki işadamları ne kadar fazla ilişkide olursa Türkiye o kadar kalkınır, o kadar ileriye gider" dedi.

       İTO Meclis Çalışma Toplantısı için Nevşehir''e gelen Murat Yalçıntaş, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Meclis Başkan Yardımcısı Sami Yılmaz ve meclis üyeleri, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş''ı ziyaret etti.

       Burada konuşan Murat Yalçıntaş, 150 kişilik işadamı heyetiyle geldiklerini ve İTO Meclis Çalışma Toplantısı''nı bu ay Nevşehir''de gerçekleştireceklerini söyledi.

       İTO olarak yılda 2 defa meclis toplantılarını Anadolu şehirlerinde yaptıklarını kaydeden Yalçıntaş, "Biz çalışma toplantılarımızı Anadolu''da yapmayı çok önemsiyoruz çünkü biliyoruz ki İstanbul ile Anadolu şehirleri arasında, İstanbul''daki işadamlarıyla Anadolu''daki işadamları ne kadar fazla ilişkide olursa Türkiye o kadar kalkınır, o kadar ileriye gider. Bu bağlamda biz Nevşehir''i çok önemsiyoruz. İstanbul''da da yaklaşık 90 bin Nevşehirli var. Odamızda da Nevşehirli arkadaşlarımız var. Başkan Yardımcımız Sami Bey de Nevşehirlidir. Dolayısıyla bizler burada kendimizi evimizde hissediyoruz" dedi.

      Vali Abdurrahman Savaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbul''un Türkiye ve dünya ticaretinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

     Türkiye''deki ticaretin büyük bir kısmının İstanbul''da planlandığını ve üretilen malın, hizmetin Anadolu''ya yayıldığını kaydeden Savaş, "Bizim buradaki firmalarımızın asıl karargahları İstanbul. Dolayısıyla siz İTO olarak Nevşehirli işadamlarının, özellikle turizm alanında hizmet verenlerin de aslında başkanısınız" şeklinde konuştu.

      Konuşmaların ardından Yalçıntaş, Savaş''a plaket ve İTO''nun hazırlattığı İstanbul kataloğunu takdim etti. Savaş da Yalçıntaş''a Avanos''ta yapılmış bir Hitit amforası hediye etti.

    Hafta sonu Nevşehir''de kalacak olan İTO heyeti, meclis toplantısını gerçekleştirip bölgeyi gezecek.

 

 

Yandex.Metrica