Kuyder

İstanbul Nevşehirliler Derneği Kuruluşunun 50.Yıl Dönümünü Kutladı

05-03-2012   19:00:14

Nevşehir Platformunun Büyük Buluşması Avanos'ta Gerçekleştirildi


İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruluşunun 50.yıl dönümünde, İstanbul dan gelen bir otobüs Nevşehirli hemşerilerimizle Nevşehir den de çok sayıda  üst düzey katılımlarında Avanos’ta gerçekleştirilen kaynaşma toplantısında bir araya geldi.İstanbul’da yaşayan Nevşehirlileri bir çatı altında toplayan İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kaynaşma gecesi 3 Mart 2012 tarihinde Avanos Han Restaurant’ta düzenlenen yemekli gecede, büyük ilgi ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü’nün ev sahipliğini yapılan geceye; Nevşehir Valisi Sayın Abdurrahman SAVAŞ, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Filiz KILIÇ,Avanos Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Aşiret DALCI, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Sayın Dr. Ömer GURULKAN, İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma veDayanışma Derneği Nevşehir Temsilciliği görevini üstlenen Sayın Ahmet BELADA,  KAPTİD Derneği Başkanı Sayın Ahmet TOK, dört dönem Nevşehir Milletvekilliği yapan Sayın Mehmet ELKATMIŞ, Köyümüz adına İstanbul'dan Kuyder Yön.kur.Başkanı Mahmut YILMAZ,İBB Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Muharrem DEMİR,Mansur ÇİFÇİBAŞI Köyümüzde ise Muhtarımız Ömer YILMAZ ve Ahmet ARPACI  Çok sayıda Belde Belediye Başkanlarımız, siyasi parti temsilcileri,İş Adamlarımız ve sivil toplum örgütü temsilcileri başta olmak üzere İstanbul’da ve Nevşehir’de yaşayan çok değerli Nevşehirli iş adamlarımız katıldı.

 

Avanos Han Restaurant’ta yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirilen büyük etkinlikte önce akşam yemeği yenildi ve ardından toplantıya geçildi.

 

Kaynaşma ve tanışma toplantısı FİB Haber Genel Koordinatörü Sayın Fikret ÇAPACI’nın sunumuyla gerçekleştirildi. Toplantıda İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Aşiret DALCI, EGEBİR Başkanı Sayın Reşit ÖZ, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Filiz KILIÇ ve Nevşehir Valisi Sayın Abdurrahman SAVAŞ konuşma yaptılar.

 

Toplantının açılış konuşmalarında, sivil toplum kuruluşu olarak İstanbul Nevşehirliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, bireylerin gücünü bir araya getirip, aynı çatı altında toplayarak, memleket sevdasıyla projeler üretmek ve hayata geçirmek noktasında mülki daire amirlerini, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi parti temsilcilerini ve iş adamlarını bir araya getiren kaynaşma toplantısının bu yönüyle büyük önem taşıdığı belirtildi. Ayrıca ortak noktada memleketimiz için turizm, tarım, iş sektörü ve eğitim alanlarında üretilecek projeler ve yapılacak çalışmalarla ilimize sağlayacağı katkıların önemi vurgulandı.

 

Toplantının serbest kürsü bölümünde söz alan NESİAD Başkanı Sayın İlhan KAHRAMAN, Nevşehirli iş adamı Sayın Musa ERTAŞ, ve dört dönem Nevşehir Milletvekilliği görevini yürüterek İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı yapan Sayın Mehmet ELKATMIŞ, kaynaşma toplantısının Nevşehir’e sağlayacağı katkılardan dolayı bu etkinliği gerçekleştirerek emek veren herkese teşekkür ettiler.

 

Kaynaşma toplantısının ardından Avanos Han Restaurant girişinde toplu halde fotoğraf çekildi.05-03-2012


 


Yandex.Metrica