Kuyder

Derinkuyu'da Sokak Köpekleri Rehabilite Edildi.

11-03-2012   21:15:11

 

 

 

 

Derinkuyu’da sokak köpeklerine yönelik, kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları başladı. Belediye  tarafından sokak köpeklerine yönelik başlatılan “Kısırlaştırma ve Aşılama” kampanyası çalışmalarına başlandı. Belediyenin girişimleri ile Denge Veterinerlik tarafından uygulaması gerçekleştirilen kampanyada 50 sokak köpeğinin kısırlaştırılması kuduz, uyuz ve parazit aşılarının yapılması hedeflenmekte. özel olarak dizayn edilen mobil sağlık aracında Veteriner Hekim Ferdi ULUDAĞ ve Ekibi tarafından operasyonlar gerçekleştirilmekte.

 

Denge veterinerliğin deneyimli personeli tarafından hiçbir kesici, delici ve patlayıcı silah kullanılmadan tamamen insan gücüyle yakalanan sokak köpekleri, yapılan gerekli sağlık müdahalelerinin ardından tekrar yakalandıkları alana bırakılmaktadır. Bu uygulamadan dolayı Vatandaşlarımız Belediyemize teşekkür ettiler. Sağlık uygulamalarını vatandaşlar ve hayvan severler uygulamanın yapıldığı araca giderek yerinde izlediler.

Vatandaşlarımızdan, İnsan sağlığını ve doğal yaşamı tehdit edecek düzeye gelen sokak köpeklerine yönelik yapılan sağlık uygulaması tam not aldı.

 

kaynak:derinkuyuhaber

Yandex.Metrica