Kuyder

DERİNKUYU'DA ÇİFTÇİLERİN TRAFOLARI HACZEDİLDİ

13-05-2012  23:43:10

Derinkuyu ilçesinde sulamada kullandıkları elektrik borçlarını ödemeyen patates çiftçilerinin trafoları, icra işlemlerinden dolayı söküldü.Alınan bilgiye göre, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (MEDAŞ) olan elektrik borçları kapsamında Til köyünde çiftçilere ait 3 trafo sökülerek hükümet konağı önüne getirildi.

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan enerji borçlarından dolayı MEDAŞ Nevşehir İl Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye gelerek ilçe merkezi, köy ve beldelerinde çiftçilere ait tarımsal sulama kuyularındaki trafo ve panolarını icra işlemlerinden dolayı vinç yardımı ile sökerek hükümet konağı önüne getirildiğini söyledi

Geçtiğimiz yıl patateslerin donmasından dolayı büyük zarar eden çiftçilerin şu an patatesini ektiğini ve buğdaylarına acil su vermek zorunda olduğunu ifade eden Şen, "Böylesi suya ihtiyaç duyulan bir zamanda yapılan bu uygulama gerek ilçemizde gerekse köy ve beldelerde gerginliğe sebebiyet vermektedir. Zaten icralık konumunda olan çiftçilerimizin en değerli şeyi olan trafoların sökülerek götürülmesi çiftçimizin elini kolunu kırmak demektir. Bu insanlar buğdayına, patatesine su veremedikten sonra borçlarını nasıl ödeyeceklerdir" dedi.Şen, açıklamasında şunları ifade etti:

"Tam sulama sezonunun başladığı bu dönemde yapılan bu haciz meselesi tamamen üretimin durmasını ve ilçede her şeyi kilitlemek demektir. MEDAŞ yetkililerinin acilen bu uygulamadan vazgeçmesini, sulama trafo ve panosu sökülerek götürülen çiftçilerimize geri iade edilmesi gerekmektedir"

kaynak:derinkuyuhaber

Yandex.Metrica