Kuyder

BAŞKANIMIZIN 23 NİSAN KONUŞMASI

25-04-2012   23:46:36

 

 
Hepinizi Saygıyla selamlıyorum.
Bildiğiniz gibi bugün 23 Nisan

         Bireyler küçük yaşta, bencilliği, nefreti,  küfürlü konuşmayı, israfı, yalan söylemeyi ve saldırgan olmayı ya da sevgiyi, kardeşliği, dostluğu, kendisine güveni, sorumluluğu, cesareti, dürüstlüğü, doğru düşünmeyi, bilimsel davranmayı, barışseverliği ve paylaşmayı bizlerden ve örnek aldığı ya da etkisi altında kaldığı kişilerden öğrenmektedir.  Bireyin kişiliğinin ve karakterinin gelişmesinde ailenin, çevrenin, aldığı eğitimin ve özellikle öğretmenin fonksiyonu çok büyüktür. İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yetişir. İnsan, okuyarak bilir, yaşayarak öğrenir.

          Unutmamalıdır ki, aile ve öğretmenin vereceği eğitim ve bilgi çok önemli bir konudur. Eğitimin, ilk ve en iyi merkezi ailedir.  Anne ve babanın yaşamı çocuğun örnek kitabıdır. Bir çocuğun küçükken aldığı ilk izlenim bütün ömrü boyunca devam eder. Çocuğun yetişmesinde ve gelişmesinde aile ve öğretmenlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Öğrencilerin hatalı davranışları, sebep-sonuç ilişkileri gösterilerek ikna edilmeli, eğitimde uygulanacak ödül ve cezalar hem son derece az bir ölçüde olmalı, hem de öğrenciye gayet haklı gelmelidir. Ödül ve ceza her zaman gereklidir. Çünkü bunlar iradeyi zorlayan araçlardır. Öğrencilere verilecek ceza, bir ilaç sayılmalı ve öyle verilmelidir. Ancak İbni Sina; “ çocuğun eğitiminde teşvik, tehditten daha çok sonuç verir.” Diye söylemektedir. Zira eğitim, eğriyi kırmadan doğrultma meselesidir. Yani, ceza son çare olmalıdır.

       Eğitim ve Öğretim yaşam boyunca devam eden bir süreçtir. Toplumların gelişmesi, insanlığın refah düzeyine ulaşması, o toplumdaki insanların görecekleri eğitimle yakından ilgilidir. Bilgi önceden görme ve hareket imkanı sağlar. Eğitim ve bilgi olmayan yerde cehalet ilim olur. Bu bakımdan toplumun düşmanı cehalet olduğu, asla unutulmamalıdır.

     Sonuç olarak  eğer eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, bir cehaletin neye mal olduğunu düşününüz.? Öğrenmek pahalıdır ama cehalet çok daha pahalıdır.   


       2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında  derneğimiz   KUYDER  98 Öğrenciye burs vermeye devam etmektedir. 58  öğrencimiz Üniversite 4 yıllık ve üstü , 19 öğrencimiz Üniversite 2 yıllık , 14   lise öğrencimiz ve 7 kişi de dini eğitim veren yatılı kurs öğrencimiz olmak üzere  toplam aylık 8.700,00 TL Eğitim yardımı yapılmaktadır.  Bu konuda duyarlı olan tüm Kuyulutatları  İşadamları ve tarımla uğraşan   Köylülerimize teşekkür ederiz. Derneğimiz Kuyder   Eğitim Bursuna 10.yılında öğrenci sayısı artarak devam etmektedir. İş adamlarımıza köylülerimize ve öğretmenlerimize bu erdemli konuda maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ederim.

      Bildiğiniz  gibi bu yıl 25-26 Ağustosta yapacağımız 17. Şepe Şölenimizi köyde Muhtarlık , Kuyulutatlar köyü Derneği ve Kuyder  ortaklaşa  düzenleyeceklerdir.  Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum.   


kuyder.com

Yandex.Metrica