Kuyder

AK PARTİ’DEN DERİNKUYU İLÇESİNE ve KÖYÜMÜZE ZİYARET

dalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir Milletvekili adayları Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine gelerek esnafları ziyaret ettiler.Adalet ve Kalkınma Partisi  Nevşehir Milletvekili Adayları A.Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in Derinkuyu ziyaretlerinde kendilerine İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir ve Derinkuyu İlçe Başkanı Mustafa Yüksel katıldılar.
haber
 

Genel Seçim çalışmaları doğrultusunda AK Parti’li Milletvekili adaylarının Derinkuyu ziyaretlerinde ilk durakları AK Parti  İlçe binası oldu. İlçe başkanlığı binasında çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarının Torba Yasa adı verilen ve 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasında karşılaşılan sorunlar, patates siğili nedeniyle ekimi yasaklanan bulaşıklı, kuşaklı tarlalar ve patates tohumları ile ilgili sorunları dinleyerek çözüm yolları hakkında kendilerine bilgiler verdiler. Burada ve kahvehane ziyaretlerinden Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan, patates hastalığı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Kuşaklı alanlarla ilgili toplantılar yaptık, tohumlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bu hastalık her yerde var. Biz bir çözüm yolu bulmak istiyoruz. Biz yapabileceklerimizin en iyisini yaptık” dedi.

 

 

FERALAN, “AVUKAT PARALARINI BAŞBAKANIMIZA İLETİRİM”

 

Tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak üreticilerin avukata ödenecek paralar ve borçların ödenmesi konusundaki çiftçilerin soru ve isteklerine karşılık Feralan, “Elektrik borcu üzerine hiçbir gelişme olmadı. Elektrik borcu ödemelerinde avukat paraları açılan davalar borcun faizli kısım üzerinden açılır. Bu yasal bir düzenleme Sayın Başbakan bu ayın 25’inde Nevşehir’e gelecek. Bizim çiftçi kardeşlerimizin avukat paraları durumu var derim, bu durumu başbakanımıza iletirim” dedi.

Üreticilerin, tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarının 5 yıla değil 10 yıla yayıldığında vatandaş borcunu öder, borç ödemeleri uzun vadeli olsun önerilerine Feralan aylık gelen elektrik faturalarının dönemsel geleceğini belirterek, “Biz orada mücadele ettik yapılandırma 36 ay çıktı. Ben burada rahat rahat oturmayı konuşmayı isterim ama biz yapabileceğimizin en iyisini yaptık” dedi. Feralan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada iktidara geldiklerinde çiftçilerin elektrik borçlarının tamamını sileceğini ima ederek, “ muhalefet partileri bir şeyler söyleyebilir. Biz gücümüz nispetinde çalışıyoruz. Bu işlerin takipçisiyiz Bize hiçbir Allah’ın kulu çalışmadı diyemez. Biz sizler için gayret ettik” dedi.

AKP heyeti, çarşı esnafı ve sanayi esnafı gezisi sonrasında Derinkuyu İlçesine bağlı köy ve kasabalara geçerek ziyaretlerini sürdürdüler daha sonra ilçeden ayrıldı

.
Yandex.Metrica