Kuyder

17.GELENEKSEL ŞEPE ŞÖLENİMİZ KÖYÜMÜZDE COŞKUYLA KUTLANDI

22-08-2012    22:51:21

 

 

 

17.Geleneksel Şepe Şölenimiz Köyümüz'de Coşkuyla kutlandı    

  

         Her Yıl Geleneksel olarak düzenlenen Şepe Şölenimiz'in 17.si Derneğimiz kuyder ve köyümüz Muhtarlığı'nın katkılarıyla bu sene Ramazan Bayramı'nın 3. günü Köyümüzde hemşerilerimiz'in yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

        Bundan önceki yıllarda genelde İstanbul'un Andaolu ve Avrupa yakasında karşılıklı olarak düzenlenen köy Pikniğimiz 4 Yıl aradan sonra Bu sene tekrar köyümüz'de düzenlendi.En son 2008 yılında köyümüz'de düzenlenen Hazırlıkları günler öncesinden başlayan Şepe Şöleni Kınık tepenin üzerinde yapıldı.Muharrem KARATAŞ hoca'nın ve öğrencileri'nin Kur'an-ı Kerim okuyarak ve Dualar ederek başladığı Şepe Şöle'nin de katılanlara şepe ve bu sene farklı olarak etli bulgur pilavı ikram edildi.Her sene olduğu gibi bu senede Deve oyunu ve diğer yarışmalar ilgiyle izlendi.

     Bu seneki Pikniğe Protokol olarak ,İstanbul Sultangazi Milli Eğitim Müdürü köylümüz Yaşar DEMİR,Ak Parti Derinkuyu İlçe Başkanı Serdal PALA, İstanbul Nevşehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aşiret DALCI, Kuyder Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut YILMAZ,Köyümüz Muhtarı Ömer YILMAZ,Doğala Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz ÖZTÜRK,Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa GEMİCİ, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali BEDEL, Doğala Köyü Muhtarı ve cok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

 Şepe Şölenin'den Görüntüler

 

 


Şepe Şöleni ile ilgili Resim ve videoları'ın daha fazlasını önümüzdeki günler'de sitemiz ve Facebook sayfamız'da bulabilirsiniz.

 

 

kuyder.com

Yandex.Metrica